Skjegg

Alle som kjenner meg vet at jeg har en aldri så liten fascinasjon når det kommer til skjegg. Hva er det som får noen mannfolk til å gro hår i fjeset? Og hva er det som gjør at noen mannfolk kler dette og andre ikke? Sist men ikke minst, hvorfor har mannfolk som ikke kler skjegg en lei tendens til å skaffe seg skjegg?

Det er ikke bare jeg som fascineres av dette. Faktisk er det enkelte folk som har dette som et eget interessefelt. Det finnes bøker om skjegg og det arrangeres verdensmesterskap i skjegg, denne fyren vant i 2009. Det er virkelig ikke et skjegg etter min smak.

Med skjegg som med mange andre ting så er det vel slik at smaken er som baken. Likevel har jeg et sterkt behov for å redegjøre for min smak innenfor hårvekst i ansiktet til menn. (Enkelte vil nok påstå at det var på tide at jeg fikk dette ut av systemet slik at jeg muligens kan begynne å prate om andre ting.)

Noen vanlige skjeggtyper:
Min absolutte favoritt er 2-dagers skjegget (som ikke nødvendigvis tar 2 dager å gro, men det heter nå det har jeg forstått). Det er min mening at ganske mange kler denne skjeggtypen så lenge de har ok skjeggvekst. Her er et godt eksempel:
fintskjegg

Helskjegg kommer i mange former og er derfor vanskelig å bedømme sånn på stående fot. Det viktigste her er derfor at det er veltrimmet og ikke ujevnt. Det trenger ikke nødvendigvis å være kort, men det må være veltrimmet. For å benytte eksempler fra kjendisenes verden:
JA:
George Clooney Skjegg
George Clooney kan skjegg.

NEI:

Joaquin Phoenix kunne med fordel trimmet skjegget litt på dette bildet.

Så har vi de ulike variantene av skjegg som kun dekker deler av fjeset sånn som f.eks flippskjegg, bukkeskjegg og pornosmultring. Alle disse kommer i ulike varianter og jeg mener at det er tykkelse/lengde på skjeggveksten som har noe og si i forhold til det estetiske. Eksempelvis gjør Collin Farrel en god figur i denne varianten:


Ja takk!

Alle skjeggtypene jeg har beskrevet ovenfor krever uansett sitt mann. (For en utvidet oversikt over ulike typer skjegg ta gjerne en titt her.) Ikke hvem som helst kan anlegge skjegg, nemlig. Det har blitt meg fortalt at om man i utgangspunktet er en kjekkas så kler man skjegg. Dette er jeg uenig i, se bare på Brad Pitt som har hatt flere typer  skjegg. Riktignok er han en kjekkas men du kan vel ikke med hånden på hjertet si at han kler alle typene skjegg han har hatt? Tror ikke det, nei!

Min gode venninne Sharareh har kommet med følgende utsagn i en diskusjon vi hadde omkring skjegg:

“Hvis en mann med skjegg kan komme ut av skogen, med en øks over skulderen og oppkneppet flanellskjorte og du TROR på ham så kler han skjegget. Hvis ikke: Loose the skjegg!”

Og egentlig hadde det holdt å bare skrive det i dette innlegget, men jeg lider visst av en ekstrem trang til å dele mine tanker om temaet.

En liten bonusvideo av favorittkjekkasen min med skjegg sånn på tampen. Han trenger ikke å ta på seg flanellskjorte for at jeg skal tro på ham. Makan til cheesy låtvalg skal du lete lenge etter. Hvis du klarer å se hele videoen uten å blir fysisk dårlig på grunn av låtvalget er du skikkelig god.

Comments are closed.